Najboljši način za sprostitev po napornem dnevu je gotovo masaža, ki je tudi odlično pomagalo pri zdravljenju stresa. Pravilne masaže se lahko naučimo in se vpišemo v tečaj masaže. Ta je namenjen predvsem začetnikom, ljudem, ki se z masažo še niso srečali, prav tako pa tudi tistim, ki želijo pridobiti certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji za poklic maser.

Masaža ima veliko pozitivnih lastnosti. Lahko je način kazanja pozornosti svojim najbližjim, z njo lahko zdravimo svoje telo, masiranje razbolelih mišic pomaga pri pretoku krvi, lahko pa je tudi del predigre.

Če se vpišete v tečaj masaže, lahko izpopolnite svojo dosedanjo tehniko, hkrati pa se naučite še novih in drugačnih tehnik, prijemov…

Če vas masaža veseli in se vam zdi, da ste primerni za to delo, se lahko vpišete v tečaj masaže, da pridobite nacionalno poklicno kvalifikacijo. To je poklicna, oziroma strokovna usposobljenost, katera je v skladu z zakonom potrebna za opravljanje poklica maser in refleksoterapevt.

Za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije je poleg vpisa v tečaj masaže in s tem pridobitve znanja s področja masaže, potrebno opraviti še izpite iz medicinskih predmetov ter opraviti izpit v republiškem izpitnem centru.

Čedalje bolj postaja razširjen tudi tečaj masaže za dojenčke, saj masaža predstavlja prvi stik z novorojenčkom in blagodejno vpliva na njegovo zdravje in počutje.

 

Kategorije