Prava tradicionalna tajska masaža se izvaja na Tajskem že okoli 2500 let. Imenujemo jo tudi tajska joga, ker terapevt uporablja poleg svoji rok, tudi noge, kolena in stopala, da se premikate v več jogi podobnih položajev. Menihi na Tajskem že več stoletij uporabljajo tajsko masažo kot eno bistvenih komponent tajske medicine.

Znanih je več različnih vrst te masaže, poznamo tradicionalno, čokoladno tajsko masažo, tajsko masažo z eteričnimi olji ali z zelišči in druge.

Tajska masaža je tako ena izmed najstarejših vrst masaže za izboljšanje splošnega počutja in temelji na raztegih, pritiskih na določene dela telesa in zvijanju. Po njej se počutite kot prerojeni.

To tehniko masaže je v Indiji razvil zdravnik Bude Bhaccha, pred več kot 2500 leti.

Z razliko od zahodnih vrst masaž, se tajska masaža osredotoča na točke pritiska in kroženje in s tem spodbuja mišično fleksibilnost ter notranje zdravje. Običajno traja od ene do dveh ur in se izvaja na tleh, na blazini. Če gre za tradicionalno tajsko masažo, ki se izvaja brez kakršne koli uporabe olj, ste lahko oblečeni v udobnih oblačilih.

Masaža se največkrat začne pri nogah in se počasi premika navzgor proti zgornjim okončinam. Telo se med tajsko masažo nahaja v štirih položajih- z obrazom navzgor, navzdol, položaj leže na boku in sedeči položaj. Različni položaji telesa tako omogočajo maserju da izvajajo različne vaje. Neravnovesje v telesu se odpravlja s pritiskom na določene energetske točke, ker tako poveča pretok energije skozi energetske kanale v telesu.

Tajska masaža izboljša našo gibljivost, zmanjšuje stres, izboljša prekrvavitev in predvsem sprošča.


Tajska masaža

Kategorije