Masaža predstavlja popolno sprostitev in razbremenitev telesa in psihične napetosti po napornem dnevu, sploh, če opravljamo sedeče delo, ali delo, ki zahteva vsakodnevno nenehno ponavljanje enakih gibov. Masažni salon praviloma zaposluje maserje, ki so praktično izkušeni ter nadarjeni in znajo ugotoviti kaj posameznikovo telo potrebuje in kakšno vrsto masaže izvesti.

Masažo lahko poimenujemo tudi kot umetnost dotika, saj ima dotik ogromen psihološki učinek in nam daje manjkajoči občutek topline in negovanja, ki je pomemben pri zdravljenju telesa. Masažo si lahko razložimo kot delovanje z različnimi pritiski na telo, z namenom ublažiti stres in slabo počutje, ter bolečine in mišično napetost.

Dober masažni salon ponuja več vrst masaž. Od klasične ročne, do bolj eksotične tajske masaže, masaže samo določenih delov telesa, masaže z različnimi olji in drugimi dodatki (med, čokolada, vroči kamni,..).

Sprostitev telesa in duha je pomembna, sploh v današnjih časih, ko ljudje čedalje bolj podlegamo stresu, ki negativno vpliva na naše zdravje. Priporočljivo je, da bi ljudje vsaj enkrat mesečno obiskali masažni salon in storili nekaj za svoje psiho-fizično počutje. Storitve v masažnem salonu niso drage in naložba v naše zdravje in počutje je najboljša možna dolgoročna naložba!

 

Masažni salon

Kategorije