Refleksna masaža stopal ima ogromno pozitivnih učinkov. Pospeši krvni obtok, izboljšuje metabolizem, blaži bolečine v hrbtenici in križu, pomaga pri hitrejšem okrevanju po poškodbah ali operacijah, pomirja celotno telo in dušo, zavira nastanek rakavih celih, izboljšuje spretnost, pomaga pri preprečevanju nastanka bolezni, krepi naš imunski sistem, pomirja živčni sistem  ter ugodno vpliva na delovanje telesnih organov.

Refleksna masaža stopal je naravna metoda zdravljenja, ki aktivira zdravilne moči našega telesa. Uporabljali so jo že ljudje v davnih civilizacijah, v starem Egiptu, v Indiji, na Kitajske in na Japonskem, kot tradicijo pa so jo izvajali tudi severnoameriški Indijanci in verjetno še kje drugod.

Vsak organ telesa je povezan s svojo refleksno cono na nožnem stopalu. Tako z masiranjem teh refleksnih con pospešujemo pretok energije in blagodejno vplivamo na delovanje notranjih organov ter tako vzdržujemo notranje ravnovesje in s tem celotno zdravje.

Ravnovesje se poruši zaradi premalo gibanja, stresa in nezdrave prehrane, saj se na stopalih na živčnih končičih naberejo majhni kristali sečne kisline ter kalcijevih soli- to so zastali toksini, ki zavirajo delovanje naših organov. Refleksna masaža stopal pripomore, da tej podkožni kristalčki razpadejo, nato pa se izločijo iz našega telesa preko čistilnih organov z znojem in s sečem, ter s krvjo, s tem pa začnejo organi ponovno optimalno delovati, naš zdravje in počutje pa se tako izboljša.


Refleksna masaža stopal

Kategorije